CNAM a achitat integral serviciile medicale oferite în octombrie de prestatorii contractați

  • 30 Noiembrie 2022 15:00
CNAM a achitat integral serviciile medicale oferite în octombrie de prestatorii contractați

Compania Națională de Asigurări în Medicină a efectuat achitarea integrală a serviciilor medicale acordate în luna octombrie de prestatorii contractați.

Astfel, în conturile instituțiilor medicale au fost virați peste 231 milioane de lei, ceea ce reprezintă restul de 20% din suma contractuală pentru luna octombrie. Acești bani au fost transferați prestatorilor care au prezentat facturi completate după toate rigorile, se arată în comunicat.

Cea mai mare parte din mijloacele financiare, circa 218 milioane de lei, a fost achitată prestatorilor publici de servicii medicale. Alte circa 13 milioane de lei au fost virate prestatorilor privați.

Amintim că, potrivit contractelor încheiate cu instituțiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistență medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plățile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău