CNA | Percheziții într-un dosar de delapidare a patrimoniului capitalei și bunuri infracționale de 1,7 milioane de lei sechestrate

  • 19 Februarie 11:56
CNA | Percheziții într-un dosar de delapidare a patrimoniului capitalei și bunuri infracționale de 1,7 milioane de lei sechestrate

Ofițerii CNA au efectuat noi percheziții în dosarul privind deposedarea Primăriei mun. Chișinău de terenuri publice. Membrii grupului criminal organizat au intrat în proprietatea a 29 de terenuri din domeniul public al administrației publice locale, cauzând astfel un prejudiciu de peste 135 000 000 lei Primăriei mun. Chișinău.

De asemenea, CNA a luat în custodia sa un automobil de lux de model BMW X5, sechestrat într-un dosar de escrocherie și spălare de bani, iar un cetățean străin, cercetat de organul de urmărire penală al Centrului a ajuns pe banca acuzaților într-o cauză de trafic de influență, se arată într-un comunicat emis de CNA.

Timp de o săptămână, au fost pornite 10 cauze penale pe fapte de corupție, iar alte 11 dosare au fost transmise procurorilor cu propunere de remitere în instanța de judecată.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 1, 7 milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și Procuraturii Anticorupție. Printre acestea se numără 2 încăperi locative și una nelocativă, 2 mijloace de transport și numerar. Peste jumătate de milion de lei a fost depus pe conturile trezoreriale ale CNA, gestionate de  Agenție.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză anticorupție și 12 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. În perioada menționată au fost organizate 9 instruiri anticorupție pentru 400 de persoane.

De asemenea, au fost finalizate 8 expertize criminalistice. CNA notifică efectuarea a 2 analize operaționale, eliberarea a 263 de caziere de integritate, recepționarea a 46 de apeluri la linia națională anticorupție și 1413  materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău