CNA efectuează percheziții la biroul și domiciliul viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu

  • 25 Aprilie 2017 08:11
0%
00:00:00
00:00:00

Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport Public și Căi de Comunicații a Primăriei Chișinău, Igor Gamrețchi, au fost reținuți de către ofițerii CNA și ai procuraturii anticorupție într-un dosar penal privind parcările și parcajele cu plată în municipiul Chișinău.    

Perchezițiile au început de dimineață la domiciliul viceprimarului Capitalei, Nistor Grozavu, apoi la biroul acestuia de la Primărie, precum și la alte adrese ale unor funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, printre care și șeful Direcției Transport Public și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi. În acest dosar sunt vizați și oameni de afaceri.

Ca urmare a perchezițiilor, cei doi funcționari publici au fost reținuți de CNA pentru 72 de ore. Viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, a declarat în timp ce era escortat  de ofițerii CNA că nu ar fi depășit atribuțiile de serviciu și că speră să clarifice situația. În același dosar al licitațiilor trucate pentru parcări, au fost reținuți și administratorii a trei firme de parching. Ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție a comunicat pentru Radio Chișinău că operațiunea continuă.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat că nu are nimic împotriva investigațiilor initiate.

„În cazul în care se va demonstra că au fost trucate, persoanele urmează a fi deferite justiției și dacă va fi nevoie va fi anulată toată procedura. Dosarul este din 2015, dar lucrul acesta se întâmplă tocmai acum, în plin proces de lichidarea consecințelor calamităților naturale. Nu avem nimic împotriva investigațiilor... Este punerea în situație a unei persoane care lucrează de mai bine de 10 ani la Primărie și se ocupa alături de mine de lichidarea consecințelor calamităților naturale”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim, că viceprimarul Nistor Grozavu a semnat contractul de parteneriat public-privat pentru implementarea sistemului de parcări cu plată în capitală. Mai mulți consilieri municipali susțin că documentul urma mai întâi să fie aprobat de CMC. Proiectul parcărilor a stârnit mai multe critici din partea societății civile și din partea consilierilor municipali care susțin că proiectul este în favoarea firmei care vrea să amenajeze parcările și în detrimentul locuitorilor.

Primăria municipiului Chișinău rămâne, astfel, fără viceprimari. Acum aproape un an, a fost reținut și viceprimarul Vlad Coteț într-un dosar de corupție, acesta fiind în prezent sub control judiciar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău