CNA desfășoară percheziții pe dosarul de corupere a alegătorilor în Găgăuzia

  • 13 Mai 2023 12:55
CNA desfășoară percheziții pe dosarul de corupere a alegătorilor în Găgăuzia

Centrul Național Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigații desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unui concurent electoral.

Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

Detalii privind operațiunea vor fi comunicate după finalizarea acesteia.

Într-un comunicat de presă, Partidul Politic Șor a anunțat că în dimineața zilei de sâmbătă conducerea staff-ului și mai mulți activiști ai Partidului Șor s-au trezit din nou cu mascați la ușă. Cei vizați consideră că prin aceste acțiuni se încearcă „să se pună presiune pe singurul candidat care apară real interesele cetățenilor din Găgăuzia și nu este controlat de regimul criminal de la Chișinău”.

Duminica trecută, Centrul Național Anticorupție a anunțat despre efectuarea mai multor percheziții într-un dosar de corupere a alegătorilor de către reprezentanții unei formațiuni politice pentru a-i determina pe alegători să voteze un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia. Din probatoriul administrat, s-a stabilit că pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a vota candidatura Partidului Șor fiecare activist era remunerat cu 15 000 de lei. Printre încălcările incriminate reprezentanților staffului electoral al candidatei Partidului Șor se numără transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace bănești despre care se presupune că au fost primite de un grup criminal organizat, acestea, nefiind declarate la CEC. Potrivit CNA, nu a fost reținută nicio persoană.

Duminică, 14 mai, în UTA Găgăuzia urmează să fie organizat turul II pentru alegerea bașcanului. Aceasta după ce pe 30 aprilie niciunul dintre cei opt candidați nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi. În turul II se vor duela concurenții electorali cu cele mai multe voturi – Grigorii Uzun, care a candidat independent, dar are susținerea Partidului Socialiștilor, și Evghenia Guțul, candidata Partidului politic Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău