CNA a descins la unul din sediile partidului „Renaștere”. O persoană a fost reținută

  • 03 August 2023 08:41
CNA a descins la unul din sediile partidului „Renaștere”. O persoană a fost reținută

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins miercuri la unul din sediile Partidului Politic „Renaștere”. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către ofițera de presă a CNA, Ina Voloșciuc, care a precizat că descinderile au avut loc în cadrul unei cauze penale de corupere și spălare de bani.

„Am desfășurat acțiuni de urmărire penală în cadrul unei cauze de corupere și spălare de bani. O persoană a fost reținută”, a declarat Ina Voloșciuc.

Ofițera de presă a CNA declarat că la această etapă nu poate oferi mai multe detaliiși că va reveni cu noi detalii pe parcursul zilei. 

Deputatul Vasile Bolea, fost membru PSRM care recent a aderat la partidul „Renașterii, a ieșit cu declarații la scurt timp după percheziții.

Parlamentarul a spus că descinderile au fost realizate sub pretextul că soțul deputatei Irina Lozovan ar fi dat mită angajaților primăriei orașului Ocnița.

„Suntem în centrul atenției. Aparent, nu le-a plăcut că strângem semnături în toată țara pentru declararea neconstituțională a PAS-ului”.

Aceste percheziții vin pe fundalul migrării mai multor deputați PSRM la partidul „Renașterii”, aliat al fostului Partid Șor.

Socialiștii l-au acuzat pe Ilan Șor, numindu-l „fugar condamnat”, că folosește un partid clonă într-un proces masiv de corupere și cumpărare a membrilor PSRM.

În ultimele luni, reprezentanții partidului Șor și deputații transfugi Vasile Bolea, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi și Alexandr Suhodolski ar fi contactat direct zeci de deputați, primari, consilieri locali, conducători ai organizațiilor teritoriale PSRM, promițându-le milioane de lei pentru părăsirea PSRM, au declarat reprezentanții PSRM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău