CMC nu a pus în aplicare sistemul de vot electronic nici la 5 ani de la luarea deciziei

  • 05 Iunie 2021 12:02
CMC nu a pus în aplicare sistemul de vot electronic nici la 5 ani de la luarea deciziei

Consiliul municipal Chișinău a decis, încă în martie 2016, să deruleze procedura de vot electronic. Sistemul urma să devină funcțional deja în luna iulie a aceluiași an, lucru care nu s-a întâmplat. Într-un răspuns pentru IPN, secretariatul Consiliului, precizează că votul electronic în CMC nu poate fi implementat atât timp cât legea nu prevede acest lucru. O inițiativă pentru modificarea legislației se află în examinare la Parlament de mai bine de un an.

Potrivit secretarului CMC, Adrian Talmaci, la 21 aprilie 2020, un grup de deputați au înaintat, cu titlu de inițiativă legislativă, un proiect de amendare a Legii privind administrația publică locală și Legii privind statutul municipiului Chișinău, prin instituirea procedurii desfășurării ședințelor Consiliului municipal prin mijloace electronice.

Votul electronic va putea fi aplicat după amendarea celor două legi. Tot atunci va fi ajustat și Regulamentul de constituire și funcționare a Consiliului municipal Chișinău, a comunicat Adrian Talmaci.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău