CM 2022: Papa îndeamnă câștigătoarea Cupei Mondiale 2022 să sărbătorescă în umilință

  • 18 Decembrie 2022 16:37
CM 2022: Papa îndeamnă câștigătoarea Cupei Mondiale 2022 să sărbătorescă în umilință

Mare amator de fotbal, Papa Francisc, de naționalitate argentiniană, a îndemnat duminică câștigătoarea Cupei Mondiale 2022, dintre țara sa și Franța, să sărbătorească în umilință, informează Agerpres.

„Gândurile noastre cele mai bune câștigătorilor, dar vă invit să trăiți acest moment în umilință. Iar cei care vor pierde, să trăiască momentul cu bucurie", a declarat Suveranul Pontif într-un interviu pentru televiziunea italiană Canale 5, care va fi difuzat diminică seară după finală, dar ale cărui extrase au fost făcute publice duminică la prânz.

„Cea mai mare valoare nu este de a câștiga sau de a nu câștiga, ci de a juca curat", a spus Papa, suporter înfocat al clubului San Lorenzo din Buenos Aires.

„El nu știe dacă poate urmări meciul și nu s-a hazardat să facă un pronostic, dar i-a îndemnat pe jucătorii francezi și argentinieni să-și "strângă mâna" la finalul meciului, indiferent de deznodământ.

Franța, campioana mondială en titre, va juca duminică împotriva Argentinei pentru titlul mondial (Lusail Stadium - Al Daayen, 17:00), în timp ce Croația va înfrunta Marocul sâmbătă în finala mică (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 17:00).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău