Franța bate Anglia și se califică în semifinale la Cupa Mondială din Qatar

  • 11 Decembrie 2022 08:40
Franța bate Anglia și se califică în semifinale la Cupa Mondială din Qatar

Campioana mondială en-titre, Franța, s-a calificat cu emoții în semifinale la Cupa Mondială de fotbal din Qatar după ce s-a impus în sferturi în fața Angliei cu scorul de 2-1, transmite Radio Chișinău.

Anglia - Franța a fost ultimul sfert de finală al Cupei Mondiale din Qatar. Ambele echipe erau cotate cu șanse aproximativ egale de câștig. Francezii au deschis scorul în min. 17 după o superbă lovitură de la distanță a mijlocașului Aurelien Tchouameni.

După primirea golului, britanicii au insistat mai mult în atac, reușind însă egalarea abia în min. 54 când Harry Kane a transformat un penalty dictat de arbitru în urma unei neglijențe a marcatorului golului francez, Tchouameni.

Olivier Giroud a înscris golul victoriei francezilor cu o lovitură de cap (min. 78), iar englezii au obținut dreptul la un nou penalty dictat de arbitrul brazilian Sampaio în urma utilizării sistemului VAR, însă, Kane a ratat de această dată ținta și a trimis balonul peste bara transversală.

Franța va juca în semifinale cu Marocul, revelația Cupei Mondiale din Qatar, care după ce a trimis acasă Spania în optimi, în sferturi a trecut de Portugalia cu scorul de 1-0, grație unui gol marcat de En Nesiri în min. 42.

Astfel, marți, 13 decembrie, în prima semifinală se vor întâlni Argentina și Croația, iar miercuri, 14 decembrie,  în penultimul act al competiției Franța va înfrunta Marocul. Ambele meciuri se vor disputa cu începere de la ora 21.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău