CM 2014: Rusia, eliminată. Algeria se califică în premieră în optimi

  • 27 Iunie 2014 08:47
CM 2014: Rusia, eliminată. Algeria se califică în premieră în optimi

Echipele Algeriei și Rusiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), joi, pe ''Arena da Baixada'' din Curitiba, în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), astfel că africanii s-au calificat în premieră în optimile de finală.

Aleksandr Kokorin (6) a deschis scorul pentru ruși, dar Algeria a egalat prin Islam Slimani (60) și va juca în optimi cu Germania, câștigătoarea grupei G.

Rusia a început excelent meciul și a deschis scorul după doar șase minute, prin Kokorin, care a reluat cu capul în vinclul porții lui M'Bolhi mingea centrată de pe partea stângă de Kombarov.

Echipa lui Capello a făcut un joc bun în continuare și a ținut formația algeriană departe de poarta lui Akinfeev, ''vulpile deșertului'' dovedindu-se în general fără inspirație.

Tot Rusia a avut o șansă notabilă în minutul 26, când Șatov a tras de la 25 de metri pe lângă vinclul porții algeriene.

Algeria a încercat să construiască atacuri care să pună în pericol poarta rusă, dar a avut puține reușite. Slimani a fost cel mai periculos om al africanilor, dar după o fază la care s-a dictat ofsaid, în finalul primei reprize a reluat bine cu capul, după un corner, dar direct în brațele lui Akinfeev (43).

Samedov a ratat o mare ocazie în debutul porții secunde (47), șutând în portar din poziție de finalizare. Astfel, în loc să fie 2-0 a fost 1-1, pentru că Slimani a marcat cu capul, din marginea careului mic, în minutul 60, după ce Akinfeev a ratat intervenția la centrarea lui Brahimi.

Egalarea a făcut ca rușii să se avânte în atac în căutarea unui nou gol, sinonim cu calificarea. Denisov l-a pus la încercare pe portarul algerian (62), care a fost atent și la șutul lui Kerjakov (70). Kozlov (90) a ratat ultima ocazie a rușilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău