Cluj-Napoca, primul oraș din România unde vor circula autobuze electrice, dotate cu Wi-Fi

  • 03 Aprilie 2018 11:14
Cluj-Napoca, primul oraș din România unde vor circula autobuze electrice, dotate cu Wi-Fi

Orașul Cluj-Napoca va deveni primul din România pe străzile căruia vor circula autobuze electrice, dotate cu Wi-Fi.

Potrivit Digi24, Primăria a organizat deja licitația pentru 30 de astfel de autobuze electrice și a semnat în iulie anul trecut un acord cu firma poloneză Solaris. Primele 11 autobuze electrice vor ajunge în Cluj la sfârșitul lunii aprilie.

„Achiziția noilor autobuze electrice va contribui la scăderea emisiilor de dioxid de carbon provenite din transportul rutier și va avea un impact pozitiv direct asupra poluării în municipiul Cluj-Napoca. Proiectul vizează ca rezultat creșterea numărul de pasageri ai transportului în comun în detrimentul mijloacelor de transport poluante, eficientizarea transportului de suprafață, creșterea atractivității orașului ca destinație turistică, reducerea impactului negative asupra mediului”, se arată în proiectul aprobat de autoritățile lorcale. 

Prețul unui autobuz electric este de aproximativ o jumătate de milion de euro, fără TVA, iar fondurile pentru primele 11 vehicule au fost obținute de la Guvernul Elveției (95%) și acoperite în proporție de 15% de la bugetul local, urmând ca restul autobuzelor să fie achiziționate cu fonduri europene și locale. 

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău