Clubul "Moldova-EU" Bruxelles, întâlnire cu vicepremierul Nicu Popescu

  • 09 Noiembrie 2023 16:14
Clubul

„În ziua istorică de 8 noiembrie 2023 în care Comisia Europeană a recomandat Consiliului European începerea negocierilor de aderare cu RM, Clubul "Moldova-EU" Bruxelles a avut plăcerea să se întâlnească cu Nicu Popescu, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene și echipa sa”, relatează membrii clubului printr-o postare pe Facebook.

„În cadrul întrevederii, am prezentat conceptul și Planul de acțiuni al Clubului "Moldova-EU" Bruxelles și am abordat o serie de idei prin care moldovenii din afaceri europene de la Bruxelles, și nu doar, să poată susține Moldova în cadrul viitoarelor negocieri dar și în procesul complex de integrare europeană și reformare a RM.
S-a agreat că la începutul anului viitor se va organiza o întâlnire cu mai mulți secretari de stat din ministerele de resort pentru a discuta în detalii setarea unui mecanism de cumunicare și schimb de expertiză cu funcționarii publici moldoveni.
Ministrul Popescu a invitat membrii Clubului, și nu doar, să aplice la pozițiile vacante din cadrul Ministerului și să se alature echipei, fie prin revenirea definitivă în țară sau prin luarea unei perioade de pauză de la locul de muncă de 1-2 ani (lucru posibil la instituțiile europene și alte organizații internaționale).
Clubul "Moldova-UE" Bruxelles rămâne un sprijin de încredere și este gata să acorde expertiza necesară pentru procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeanăa”, relatează sursa citată
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău