Clona rusească McDonald's a rămas fără cartofi prăjiți, „până la toamnă”. Cum explică compania

  • 10 Iulie 2022 11:13
Clona rusească McDonald's a rămas fără cartofi prăjiți, „până la toamnă”. Cum explică compania

Unele restaurante „Gustos și atât”, lanțul care a înlocuit McDonald’s în Rusia, nu vor mai servi clienților cartofi prăjiți pentru că au rămas fără materie primă. Conform presei ruse, citate de BBC, restaurantele duc lipsă de varietatea specifică de cartofi folosită la McDonald’s, ceea ce înseamnă că rușii vor trebui să aleagă un înlocuitor pentru cartofii de lângă burgeri sau nuggets.

Compania rusească transmite că se așteaptă să aibă din nou cartofi prăjiți disponibili, începând de la toamnă.

Gigantul fast-food american și-a vândut restaurantele din Rusia unui oligarh local, iar mai multe foste restaurante s-au redeschis sub numele „Vkusno i Tochka”, adică „Gustos și atât”.

 

La o lună de la apariția McDonald’s-ului pe stil rusesc, însă, meniul pare tot mai mic – Cel mai probabil, „cartofii rustici”, o versiune mai subțire a cartofilor prăjiți clasici, vor lipsi și ei din meniu până la toamnă.

Într-o declarație oferită agenției de presă ruse, Tass, compania a motivat că în 2021 a fost o recoltă slabă de cartofi de tipul folosit la restaurante și că importul de pe alte piețe este imposibil.

Ministerul agriculturii rus s-a grăbit să anunțe, însă, că țara nu duce lipsă de cartofi – „Piața rusească este aprovizionată cât se poate de bine cu cartofi, inclusiv cu cartofi procesați. Pe lângă asta, producția din noua recoltă continuă să intre pe piață, ceea ce elimină posibilitatea vreunei deficiențe”, a transmis ministerul rus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-3,37
Cer fragmentat
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău