Claus Neukirch își încheie mandatul de șef al Misiunii OSCE în Moldova

  • 30 Septembrie 2022 10:38
Claus Neukirch își încheie mandatul de șef al Misiunii OSCE în Moldova

Claus Neukirch își încheie mandatul de șef al Misiunii OSCE în Moldova și mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană, transmite IPN.

„Menținerea păcii și stabilității pe ambele maluri ale Nistrului este ceea ce va conta în zilele, săptămânile și lunile următoare și sunt încrezător că Misiunea va continua să ofere contribuția sa remarcabilă la acest proces. Îi doresc succesorului meu, părților și oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru tot succesul posibil în cele mai importante eforturi din aceste vremuri: Menținerea păcii și stabilității”, a declarat Claus Neukirch, citat într-un comunicat de presă.

„Sunt cu adevărat recunoscător colegilor mei din Misiunea OSCE, tuturor omologilor și participanților la procesul de negociere, partenerilor și tuturor delegațiilor pentru sprijinul extraordinar, cooperarea activă și interesul pe care l-au manifestat față de Misiune în toți acești ani. Nici un efort de mediere nu ar fi reușit fără sprijinul și cooperarea lor extraordinară”, a mai spus oficialul.

Misiunea OSCE în Moldova precizează că prioritatea sa este de a contribui la realizarea unei soluționări politice durabile și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional, cu statut special pentru regiunea transnistrean.

Claus Neukirch a fost numit șef al Misiunii OSCE din Moldova în septembrie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău