Circulația trenurilor de mare viteză din Franța este grav perturbată de un atac cibernetic masiv, înainte de deschiderea JO de la Paris

  • 26 Iulie 11:17
Circulația trenurilor de mare viteză din Franța este grav perturbată de un atac cibernetic masiv, înainte de deschiderea JO de la Paris

Trei incendii declanșate în apropierea șinelor de pe liniile trenurilor de mare viteză Atlantic, Nord și Est din Franța provoacă perturbări majore ale traficului feroviar, provocând întârzieri importante, scrie Le Figaro. Compania feroviară a declarat că a fost victima unui „atac masiv pentru a paraliza rețeaua TGV” și a invitat pasagerii să „își amâne călătoria și să nu meargă în gări”.

Pe rețeaua de socializare X, ministrul Transporturilor din Franța, Patrice Vergriete, a vorbit despre „acte de sabotaj coordonate” care „au vizat mai multe linii TGV noaptea trecută și care vor provoca perturbări majore ale traficului până la sfârșitul săptămânii”. El „condamnă cu fermitate aceste acte criminale, care vor pune în pericol plecările în vacanță ale multor francezi”, scrie Digi24.

Deturnăm unele trenuri pe liniile clasice, dar va trebui să anulăm un număr mare dintre ele”, a adăugat SNCF într-un comunicat, precizând că „această situație ar trebui să dureze cel puțin pe tot parcursul weekendului, în timp ce se efectuează reparațiile”.

Potrivit directorului SNCF, „800.000 de călători vor fi afectați astăzi de sabotaje pe toate aceste linii”, transmite BFMTV.

Laurent Nunez, prefectul poliției din Paris, a anunțat pe France Info că a „consolidat securitatea” în gările pariziene.

Ceea ce am făcut (...) este să concentrăm personalul în gările din Paris. Pentru că un anumit număr de persoane nu își vor putea lua trenul, vor fi persoane în plus în gări. Așa că sporim securitatea”, explică el.

 

 



 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău