Circa 80 la sută din angajații din învățământ s-au vaccinat împotriva Covid-19

  • 06 Septembrie 2021 12:44
Circa 80 la sută din angajații din învățământ s-au vaccinat împotriva Covid-19

În municipiul Chișinău, rata de vaccinare a pedagogilor împotriva Covid-19 a ajuns la aproximativ 80 la sută. Autoritățile municipale anunță că vor continua campaniile de informare cu privire la beneficiile vaccinării prin intermediul echipelor mobile. Între timp, municipalitatea a decis să aloce trei milioane de lei pentru testarea gratuită a profesorilor nevaccinați, transmite Radio Chișinău.

Comisia extraordinară municipală în sănătate publică  a decis alocarea a trei milioane de lei în scopul achiziționării de teste anti-Covid pentru testarea periodică a cadrelor didactice nevaccinate și a personalului auxiliar neimunizat. Pentru profesorii nevaccinați, vor fi organizate campanii speciale privind beneficiile vaccinării, inclusiv prin grupuri de echipe mobile, susține șeful adjunct al Direcției generale Educație, tineret și sport din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Păvăloi.

Cu referire la vaccinare, într-adevăr, în ultimele două săptămâni numărul angajaților care au solicitat vaccinarea este în creștere și acest lucru, în mare parte, se datorează faptului că cadrele didactice dar și angajații din sistemul educațional au revenit din concedii, sunt pe loc și în acest sens este mult mai ușor pentru ei să meargă să facă vaccinarea. Avem toată speranța.  Noi vom merge în instituții doar cu informarea angajaților din instituțiile educaționale pentru a-i convinge că vaccinarea este o măsură eficientă care protejează atât cadrul didactic cât și colectivitatea.

Până în prezent, pentru organizarea campaniilor de informare și alte acțiuni  de combatere a pandemiei din bugetul municipal au fost alocate 130 de milioane de lei.

Amintim că în municipiul Chișinău a fost instituit Cod roșu de alertă pandemică. Astfel, a fost reactivat un nou spital de ftiziopneumologie cu 150 de paturi. De asemenea, se lucrează la deschiderea unei noi secții de terapie intensivă ce va fi dotată cu șase paturi.

Totodată, primăria informează că au fost adăugate paturi pentru copiii infectați de  Covid-19 la spitalul municipal pentru copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău