Circa 60 de polițiști răniți în ciocniri cu protestatari lângă o clădire ocupată ilegal în Berlin

  • 16 Iunie 2021 18:53
Circa 60 de polițiști răniți în ciocniri cu protestatari lângă o clădire ocupată ilegal în Berlin

Circa 60 de ofițeri de poliție au fost răniți în ciocniri în apropierea unei clădiri ocupate ilegal în Berlin, a anunțat miercuri poliția, relatează AFP, citat de AGERPRES.

În ajunul unei inspecții de prevenire a incendiilor în această clădire situată în centrul capitalei Germaniei, polițiștii au fost atacați cu pietre de aproximativ 200 de persoane aflate pe stradă și pe acoperișul clădirii situate pe Rigaer Strasse, în cartierul Friedrichshain, în fostul Berlin de Est.

Protestatarii au construit de asemenea o baricadă în mijlocul străzii, incendiind lemne și anvelope auto, au spus polițiștii.

După ce au primit întăriri, ofițerii au dispersat manifestanții și au stins focul cu tunuri de apă.

"Aproximativ 60 de colegi au fost răniți", a declarat poliția din Berlin pe Twitter.

Manifestanții intenționau să protesteze, potrivit poliției, împotriva unei interdicții de adunare și de staționare ordonată în ajunul inspectării clădirii.

Clădirea, ocupată din 1990, face obiectul unei dispute de ani de zile între ocupanții săi și autoritățile municipale. Ea este considerată un loc de întâlnire al grupurilor de extremă-stânga. Tentativele de expulzare au condus în mod repetat la ciocniri cu poliția.

După căderea Zidului Berlinului în 1989, blocuri întregi, abandonate în zona de est a capitalei, au fost ocupate de studenți, tineri creativi, artiști sau activiști din Berlinul de Vest.

Sub presiunea pieței imobiliare, multe dintre aceste clădiri au dispărut în ultimii ani, lăsând Berlinul fără o parte din identitatea sa boemă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău