Circa 500 de participanți sunt așteptați la „Mare Dictare Națională” de Ziua Limbii Române

  • 15 August 2023 15:06
Circa 500 de participanți sunt așteptați la „Mare Dictare Națională” de Ziua Limbii Române

Ministerul Educației organizează cu ocazia sărbătorii „Ziua Limbii Române”, pe 31 august o „Mare Dictare Națională”. Concursul va avea loc în scuarul Teatrului Operei Naționale, începând cu ora 10:00, a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Radio Chișinău.

Textul dictării va fi selectat din rândul câștigătorilor concursului de eseuri la tema „De ce Republica Moldova trebuie să fie parte a Uniunii Europene”, a declarat Dan Perciun.
Concursul de eseuri la subiectul menționat este deschis de astăzi, 15 august, până pe data de 24 august. Noi mizăm că vom reuși să avem un număr de cel mult 500 de participanți. Eseurile urmează să aibă cel mult 500 de cuvinte”, a declarat ministrul Dan Perciun.

 „Textele care vor fi prezentate vor fi evaluate de o comisie formată la Ministerul Educației, urmând să fie desemnați cinci finaliști. Aceștia vor fi premiați la începutul lunii septembrie. Subiectul eseului nu este ales întâmplător, acesta reflectă în totalitate aspirațiile noastre europene și este o modalitate de a reafirma că Rep. Moldova trebuie să devină țară membră a UE, că avem potențialul de a contribui și a consolida participarea noastră în marea familie Europeană. Și bineînțeles că la finalul acestui an sperăm să reușim să deschidem negocierile cu UE și inclusiv în acest context a fost ales titlul eseului. Concursul de eseuri la subiectul menționat este deschis până pe data de 24 august orele 00:00”, a declarat Dan Perciun.   

„Noi mizăm că vom reuși să avem un număr de cel mult 500 de participanți” a declarat ministrul Educației, Dan Perciun. Potrivit oficialului, sunt bineveniți toți doritorii, cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai diferitor profesii. Doritorii de a participa se pot înregistra pe pagina Ministerului Educației www.mec.gov.md și în funcție de numărul de locuri disponibile vor fi contactați pentru participare.

Textele vor fi evaluate de o comisie formată de Ministerul Educației, urmând a fi desemnați cinci finaliști. Rezultatele concursului pe categorii de vârstă vor fi anunțate pe data de 19 august, iar finaliștii vor fi premiați cu vouchere pentru cărți în cadrul Marii Dictări Naționale.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău