Circa 2700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală

  • 01 August 11:40
Circa 2700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală

Circa 2700 de cazuri COVID-19 au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală, cu aproximativ 1100 mai mult decât săptămâna precedentă. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gîlca, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de coronavirus s-a majorat în suburbiile capitalei. „Recomandăm cetățenilor să poarte măștile de protecție în spațiile publice aglomerate și în transportul public. Totodată, în instituțiile medicale portul acesteia este obligatoriu. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, de aceea recomandăm vaccinarea cu toate dozele de vaccin”, a spus Boris Gîlca, scrie MOLDPRES.

De asemenea, conducerea Direcției generale asistență medicală și socială a menționat că numărul persoanelor internate în spitalele din capitală a scăzut. „În prezent, circa 400 de pacienți sunt internați în instituțiile medicale, 58 dintre aceștia se află în stare gravă. În mare parte, persoanele internate sunt nevaccinate”, a subliniat Gîlca.

Conform autorităților municipale, există rezerve suficiente de medicamente și echipamente medicale. Totodată, pe parcursul săptămânii precedente au fost activate mai multe spitale din capitală, atât pentru maturi, cât și pentru copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
0,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Fri
1
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
-0
Arhivă Radio Chișinău