Circa 100 de alergători din R. Moldova vor participa la cel mai dur ultramaraton din Europa

  • 16 Mai 2019 11:53
Circa 100 de alergători din R. Moldova vor participa la cel mai dur ultramaraton din Europa

Circa 100 de alergători din cadrul comunității RunMoldova din țara noastră vor participa la sfârșitul acestei săptămâni la ultramaratonul Transylvania100k, care este considerat unul dintre cele mai dure din Europa din cauza condițiilor climaterice extreme pentru această perioadă a anului. Sportivii vor concura la distanțe de la 20 până la peste 75 de kilometri pe unii dintre cei mai înalți munți din România, informează MOLDPRES.

Transylvania100k este o competiție de alergare montană, desfășurată în regiunea Castelului Bran. Sportivilor profesioniști și amatori le sunt propuse probe de alergare la 20, 30, 50, 80 și 100 de kilometri. La ediția din acest an, din cauza zăpezii de peste un metru, distanțele au fost scurtate până la 20-75 de kilometri.

Solicitat de agenție, președintele organizației RunMoldova, Iulian Bercu, a afirmat că sportivii din țara noastră care vor merge la competiție au vârste cuprinse între 25 și 45 de ani. Aceștia au mai participat anterior la numeroase concursuri sportive din țara noastră, dar și de peste hotare. 

„Trei ani în urmă am ieșit la linia de start în trei, iar astăzi alergătorii moldoveni participă la cele mai dure competiții din România, fapt care demonstrează evoluția în progresie geometrică a sporturilor de amatori din Republica Moldova”, a declarat Iulian Bercu.

Președintele RunMoldova este de părerea că la creșterea majoră a numărului de persoane care practică diverse sporturi au contribuit și multiplele competiții organizate în Republica Moldova. Numărul acestora au depășit deja cifra de 20 pe an, cu participarea de la câteva sute, până la câteva mii de sportivi profesioniști și amatori.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău