CIO | Procedură disciplinară împotriva unui sportiv rus care a dedicat medalia de bronz compatrioților săi interziși la JO 2018

  • 11 Februarie 2018 15:52
CIO | Procedură disciplinară împotriva unui sportiv rus care a dedicat medalia de bronz compatrioților săi interziși la JO 2018

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a deschis o procedura disciplinară contra lui Semen Elistratov, care a dedicat medalia de bronz de la short-track compatriotilor săi, informează BBC, citat de News.ro.

După medalia de bronz, Elistratov a declarat că dedică prima medalia rusească la JO compatriotilor săi interziși "într-un mod nedrept".

Semen Elistratov evoluează la JO sub titulatura "Atlet Olimpic al Rusiei".

Rusia este interzisă de la Jocurile Olimpice, dar 169 de sportivi ruși concurează sub drapel neutru.

"După ce am obținut bronzul, nu mi-am putut opri lacrimile. Sunt foarte fericit că am adus această medalie, în ciuda circumstanțelor din sportul rus. Dedic medalia celor excluși de la JO într-un mod atât de dureros și nedrept. Această medalie este pentru voi", a declarat sportivul.

CIO investighează afirmațiile rusului, deoarece acestea contravin regulilor.

"Avem un program de supraveghere a sportivilor OAR și acțiunile lor vor fi supuse comitetului executiv pentru a se vedea dacă vor fi încălcate regulile", a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

Sportivii din delegația rusă sub drapel olimpic nu au voie să aibă nicio declarație sau formă de publicitate asociate cu drapelul național al Rusiei, imnul sau emblema rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău