Cine sunt membrii Comisiei de evaluare a integrității judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ, desemnați de Parlament

  • 15 Iunie 2023 10:56
Cine sunt membrii Comisiei de evaluare a integrității judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ, desemnați de Parlament

Legislativul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 15 iunie, proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor Comisiei de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Potrivit procedurii, Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate” a propus plenului Parlamentului două candidaturi: Iurie Gațcan și Andrei Bivol. De asemenea, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat candidatura lui Lilian Enciu. Din partea partenerilor de dezvoltare au fost selectați, în bază de concurs, candidații: Lavly Perling, Maria Giuliana Civinini și Scott Bales.

Comisia de evaluare este constituită din șase membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt propuși de fracțiunile parlamentare, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a majorității și a opoziției parlamentare, iar alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor în Comisia de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție intră în vigoare la data adoptării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău