Cine este Natalia Gavriliță, propunerea Maiei Sandu la funcția de premier al Republicii Moldova

  • 27 Ianuarie 2021 17:39
Cine este Natalia Gavriliță, propunerea Maiei Sandu la funcția de premier al Republicii Moldova

Natalia Gavrilița este economistă de profesie. Candidatul la funcția de premier a fost ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu între 8 iunie-14 noiembrie 2019, scrie TVR MOLDOVA.

A studiat la Universitatea Harvard și este director general la Fondul Global pentru Inovare din Londra, a ocupat poziția de consultant la Banca Mondială din Washington

Anterior a fost secretară de stat la Ministerul Educației. A petrecut câțiva ani în domeniul consultanței îndezvoltare la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie, unde a lucrat la proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate. Înainte de aceasta, a deținut funcții de conducere în cadrul oficiului Guvernului Republicii Moldova și al Ministerului Economiei, lucrând în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor. Natalia Gavriliță a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova și un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”.

Sursa:TVR MOLDOVA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău