Cine este medicul care a murit din cauza COVID-19

  • 05 Aprilie 2020 16:12
Cine este medicul care a murit din cauza COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat, duminică 5 aprilie, decesul medicului radiolog, Valeriu Pripa, în vârstă de 59 ani. Acesta era angajat la clinica privată Repromed, potrivit unui comunicat al ministerului.

Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, cu diagnosticul confirmat de COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, hipertensiune de gradul III, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sănătății precizează că analiza epidemiologică efectuată de către specialiști ar fi demonstrat că infectarea nu a avut loc la locul de muncă al medicului și că acesta a efectuat anterior o vizită în Marea Britanie.

”Regretatul medic, de profesie radiolog, doctor în științe medicale, era Șef de secție în cadrul clinicii Repromed, iar anterior a deținut funcțiile de șef Secție Radiologie și șef Secție medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își exprimă tristețea profundă pentru trecerea în neființă a unui profesionist, care și-a dedicat întreaga carieră sistemului medical. Sincere condoleanțe familiei, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat”, se mai arată în mesajul ministerului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău