Cine este judecătorul a cărui notă informativă a dus la înlăturarea șefului CSJ (Mold-street.com)

  • 27 Iunie 2019 10:17
Cine este judecătorul a cărui notă informativă a dus la înlăturarea șefului CSJ (Mold-street.com)

Mihai Murguleț, judecător de instrucție la judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) ar fi autorul notei informative ce a dus la înlăturarea și revocarea mai multor judecători, potrivit unor surse din cadrul sistemului judecătoresc, potrivit Mold-Street.com

Magistratul nu a răspuns la apelurile telefonice, dar a transmis un mesaj printr-o altă persoană că va oferi detalii, "doar după ce se va finaliza ancheta". 

Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat pentru Mold-street.com că nu poate oferi detalii referitor la nota informativă și autorul ei.

"Eu nu pot să vă dau informații la subiect, pentru că nota a fost examinată în ședință închisă....Noi nu am menționat nici numele judecătorului, îmi pare rău că deja se fac referire la careva nume", a precizat magistratul.

Totodată el a spus că ulterior toți vor fi informați despre rezultatele anchetei.

Amintim că pe 25 iunie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de nota informativă a unui judecător sesizând Inspecția judiciară din cadrul CSM pentru verificarea informației expuse în document.

În consecință Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative în cadrul CSJ, până la rămânerea definitivă a hotărârii emise în baza informației prezentate de judecător, potrivit CSM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău