Cine este Ahmad Khan Rahami, suspectul în cazurile atacurilor din New York și New Jersey?

  • 20 Septembrie 2016 15:30
Cine este Ahmad Khan Rahami, suspectul în cazurile atacurilor din New York și New Jersey?

Un cetățean american de origine afgană, suspectul principal în cazul atacurilor cu bombă din New York și New Jersey, este cercetat pentru cinci capete de acuzare în urma tentativei de ucidere a ofițerilor de poliție.

Ahmad Khan Rahami, în vârstă de 28 de ani, a fost reținut în urma unui schimb de focuri cu poliția, în urma căruia a fost rănit.

Rahami a imigrat în SUA din Afganistan și trăiește în New Jersey, unde tatăl său deține un restaurant. Rahami a fost rănit în timpul unui schimb de focuri cu poliția din Linden, după ce a fost găsit dormind la ușa unui bar, susțin autoritățile. Doi polițiști au fost, de asemenea, răniți în timpul confruntării.

Primarul din New York Bill de Blasio a declarat că atacul de sâmbătă a fost  un act terorist.

Familia acestuia a sosit în Statele Unite în anul 1995, în urma unei cereri de azil. Familia locuiește în clădirea la parterul căreia se află restaurantul. Tatăl lui Rahami, Mohammed, a declarat unui reporter NBC că nu este chiar sigur cu privire la ce se întâmplă și că traversează un moment foarte dificil.

Mohammed și alte două rude au intentat un proces, în urmă cu cinci ani, în care susțineau că sunt hărțuiți de oficialii orașului, cu privire la orarul de activitate al restaurantului. Vecinii s-au plâns de faptul că în fața localului, deschis până la ore târzii ale nopții, se adunau numeroase persoane zgomotoase. Restaurantul a avut permisiunea de a rămane deschis dupa ora 10:00 p.m., însă poliția a încercat în repetate rânduri să îl închidă înaintea acestei ore.

În timpul unui conflict cu poliția, unul dintre frații lui Ahmad Rhami a fost arestat, după o confruntare directă cu un ofițer și a plecat ulterior în Afganistan. Tatăl lui Rahami, Mohammad, a declarat în cadrul unui scurt interviu acordat NBC că nu avea cunoștință cu privire la faptul că fiul său plănuia un atac. Autoritățile presupun că Ahmad Rahati a acționat singur; nu se afla pe lista autorităților care investighează acte de terorism. Un înalt oficial american a declarat că bărbatul a efectuat o serie de vizite în Pakistan și deține permis de port-armă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău