Cine a devenit campion mondial în Formula 1. L-a învins pe Hamilton în ultimul tur

  • 12 Decembrie 2021 17:17
Cine a devenit campion mondial în Formula 1. L-a învins pe Hamilton în ultimul tur

Max Verstappen este noul campion mondial, după o cursă cu totul și cu totul nebună, care s-a disputat în ultima etapă, la Abu Dhabi. La 24 de ani, pilotul de la Red Bull intră în istorie. Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (Mercedes), a terminat pe locul 2, informează DIGSPORT.RO.

Potrivit sursei citate, startul a fost unul perfect pentru Hamilton. Plecat de pe 2, britanicul de la Mercedes a reacționat cu 10 sutimi mai repede decât Verstappen și l-a depășit. Cei doi s-au și acroșat în momentul în care olandezul l-a depășit pe Hamilton, însă cursa a continuat, fără ca piloții să fie sancționați.

Britanicul s-a distanțat rapid, însă în turul 20 a avut loc un moment incredibil. Colegul lui Verstappen, Sergio Perez, a trecut de Hamilton cu o manevră spectaculoasă, însă pilotul de la Red Bull a fost depășit din nou de Hamilton.

În câteva secunde, Perez a profitat din nou de a doua zonă DRS și l-a depășit iarăși pe pilotul de la Mercedes, care s-a speriat și s-a plâns celor de la boxe că a fost o manevră periculoasă făcută de Perez. Hamilton a pierdut 4 secunde în câteva viraje, dar a trecut în cele din urmă de Perez și a revenit pe primul loc.

Strategie incredibilă pusă la punct de Red Bull, care a făcut ca Verstappen, care era pe 3, să se apropie foarte mult de Hamilton.

Două momente-cheie care l-au făcut pe Verstappen campion mondial în ultima cursă a sezonului, la Abu Dhabi

După ceea ce s-a întâmplat în turul 20, a urmat momentul culminant, care a avut loc în turul 53. "Mâna destinului" a făcut ca Nicholas Latifi (Williams) să joace un rol crucial, după ce a intrat în parapet și a fost nevoie ca safety-car-ul să intre pe circuit, din cauza bucăților de monopost împrăștiate pe pistă.

Pentru că nu sunt permise depășirile pe perioada safety-car-ului, plus reducerea vitezei cu 40 la sută, a fost momentul în care Hamilton a conștientizat că lupta la titlul mondial poate fi dată peste cap, iar reacția sa a fost grăitoare: "E incredibil, omule!"

Steagul galben s-a ridicat în ultimul tur, când Hamilton era lider. Verstappen a profitat imediat de pneurile soft pe care le avea și care aveau aderență mai bună decât cele medii ale lui Hamilton, nu a mai așteptat liniile drepte de viteză și l-a depășit pe britanic în virajul 5.

Verstappen e noul campion mondial. Performanță superbă și pentru motoristul Honda, care furnizează propulsoarele pentru Red Bull și care se va retrage doin Formula 1 după această cursă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău