Cine a decis de fapt majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane (Mold-street)

  • 09 Ianuarie 2020 15:48
Cine a decis de fapt majorarea tarifelor pentru călătoriile interurbane (Mold-street)

Liderii Partidului Platforma DA (PPDA) cer Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) anularea ordinului de majorare a tarifelor pentru călătoriile interurbane și crearea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Guvernului și ai Parlamentului, care să propună modificări ale legislației pentru a îmbunătăți situația din domeniu, scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, curios este că deși Platforma DA cere ANTA să anuleze de urgență ordinul privind majorarea tarifelor de transport al pasagerilor, instituția respectivă nu poate decide așa-ceva.

Or ordinul de majorare a fost emis de ministrul Economiei, Anatol Usatîi. Totodată Codul transporturilor rutiere prevede că "tarifele la serviciile de transport rutier prin servicii regulate în trafic raional și interraional, la serviciile de autogară și la serviciile stațiilor de inspecție tehnică, sînt stabilite de organul central de specialitate, iar tarifele la serviciile de transport rutier prin servicii regulate în trafic local sau municipal sînt stabilite de către consiliile locale sau municipale, după caz, conform metodologiei aprobate de Guvern".

Același cod spune că organul central de specialitate este Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Aminitim că începând cu 1 ianuarie 2020, tarifele la călătoriile interurbane au fost majorate de la 48 la 60-70 de bani per kilometru, în funcție de categoria de confort.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău