Cine? Unde? De ce? - PROTESTELE (Revista Presei)

  • 05 Octombrie 2015 10:20
Cine? Unde? De ce? - PROTESTELE (Revista Presei)

Revista presei din 5 octombrie 2015

Ziarul Național titrează că Platforma „DA” cheamă cetățenii la NESUPUNERE CIVICĂ. Protestatarii din Piața Marii Adunări Naționale au adoptat o rezoluție la finalul mitingului de duminică,  prin care au cerut Curții Constituționale să constate uzurparea puterii de stat de către actuala guvernare. Ei au decis crearea unor comitete de grevă în toate unitățile, de la instituții de învățământ până la parcurile de autobuze și Calea ferată.

Același ziar notează că protestatarii au pichetat clădirea „Global Business Center” unde își au sediul mai multe companii ce aparțin democratului Vlad Plahotniuc și au recurs la violențe. Oamenii s-au îmbrâncit, au rupt cordonul polițiștilor și au încercat să între în clădire. Câțiva bărbați au fost surprinși aruncând cu pietre, scrie Ziarul Național.

Evenimentul Zilei scrie despre îmbrâncelile de la Parlament și despre îndemnul de nesupunere civică a platformei DA.

Adevărul compară proteste din centrul Chișinăului cu un film de acțiune. ”Blocarea inopinată a străzii centrale din Chișinău în noaptea de vineri spre sâmbătă de către Dodon și Usatîi și convocarea de către „DA” a unei noi orgii duminicale sunt secvențe desprinse parcă din același film, al cărui scenariu nu putea fi elaborat altundeva decât la Kremlin”, scrie Ion Mischevca în Adevărul. ”Cele două forțe politice, pretins opuse, sunt de fapt conduse de interlopi și bandiți, familiarizați cu regulile lumii criminale rusești și dirijați de același centru potrivnic integrării europene a Republicii Moldova”, susține autorul.

”Tinerii Moldovei”  anunță că se RETRAG din PMAN, titrează Timpul. Organizația  critică faptul că Liderul DA și liderul PSRM s-au întâlnit și și-au strâns mâna în fața Parlamentului și faptul că platforma DA vrea să creeze „gărzi populare”.

Timpul mai reține faptul că Dodon vrea să-l demită pe Timofti, deși fără el președintele n-ar fi fost ales, în 2012.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,17 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău