Cinci spitale din Republica Moldova de care pacienții sunt satisfăcuți

  • 31 Decembrie 2018 07:43
Cinci spitale din Republica Moldova de care pacienții sunt satisfăcuți

Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Raional Glodeni, Spitalul Raional Râșcani, Spitalul Raional Sângerei și Institutul de Cardiologie sunt în această lună în top 5 spitale din Moldova de care pacienții sunt satisfăcuți.

Potrivit scorului PAS, Spitalul Clinic Municipal Nr.1 are 88 de puncte. Pacienții sunt mulțumiți de calitatea serviciilor medicale prestate, condițiile din spital, dar mai ales de atitudinea personalului medical, scrie Sănătate INFO.

„Este o instituție medicală cu medici profesioniști care prestează servicii medicale de înaltă calitate”, menționează un pacient pe spitale.md.

Cu un scor de 87 la sută este Spitalul Raional Glodeni, dar și Spitalul Raional Râșcani.

De asemenea, Spitalele Raionale Telenești, Cahul, Ungheni, Cantemir și Orhei se află în top cinci spitale raionale cele mai bune în funcție de scorul PAS. În același timp, spitalele raionale Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul și Călărași au fost cel mai des vizitate pe pagina spitale.md.

De la începutul anului, spitalele publice din Moldova sunt evaluate de 100 de ori pe pagina web spitale.md. Vizitatorii site-ului au posibilitatea să aprecieze pe o scară de la 0 la 10 condițiile și dotarea tehnică a spitalelor, managementul serviciilor din spital, atitudinea personalului medical și calitatea serviciilor prestate.

De asemenea, pacienții pot compara care dintre spitalele publice sunt cele mai evaluate, au obținut cel mai mare scor PAS și care este satisfacția bolnavilor. Aceștia pot lăsa și comentarii pentru fiecare spital în parte, indiferent de experiența care au avut-o cu acesta.

Vom preciza că pagina web spitale.md este un proiect de responsabilitate socială, dezvoltat de Centrul pentru Politici și analize în Sănătate, scopul acestuia fiind îmbunătățirea calității serviciilor medicale prestate de spitalele publice din țară.

Notă: Scorul PAS, în baza căruia spitalele acced în topul celor mai performante instituții medicale de același profil, reprezintă un scor de referință în evaluarea performanței unor spitale în comparație cu alte spitale similare din Republica Moldova. Acesta este calculat conform unei metodologii complexe în baza informației statistice raportată de către fiecare spital.

Scorul PAS include 22 de indicatori la nivelul spitalului, recomandați și utilizați la nivel internațional (OMS, OCDE, AHRQ etc), categorisiți în trei domenii, în conformitate cu componentele clasice ale asistenței medicale. 

Sursa: sănătateinfo.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău