Cinci persoane din cele șase reținute de CNA, la Bălți, în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere, au fost plasate în arest preventiv

  • 01 Decembrie 2023 15:34
Cinci persoane din cele șase reținute de CNA, la Bălți, în dosare de corupție la eliberarea permiselor de conducere, au fost plasate în arest preventiv

Judecătoria mun. Bălți a decis plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a 5 persoane, din cele 6 reținute de CNA pe 29 noiembrie, învinuite de comiterea actelor de corupție la eliberarea permiselor de conducere. O altă persoană urmează a fi cercetată în stare de libertate. Decizia magistraților poate fi contestată în instanța de Apel, transmite CNA.

Amintim că, șase persoane au fost reținute, la Bălți, în urma acțiunilor de urmărire penală desfășurate de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii de la procuratura municipală și procuratura anticorupție, oficiul nord, în cadrul mai multor dosare pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. Este vorba despre un inspector principal al Secției de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți, 3 instructori auto și doi intermediari care sunt suspectați de organizarea unei scheme de corupție la eliberarea permiselor de conducere. 

Aceștia ar fi acționat în comun pentru a aranja susținerea examenelor practice și teoretice pentru candidații la obținerea permiselor de conducere. În schimbul unor sume de bani, care variau între 450 de euro și 1000 de euro per caz, candidații primeau calificativul ”admis” la probele organizate de Secția de Înmatriculare și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălți. Din probatoriul administrat de CNA și procurori rezultă caracterul sistemic al actelor de corupție, comise de către bănuiți. 

În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile SÎTCCA a mun. Bălți, precum și în automobilele și domiciliile bănuiților, au fost depistate și ridicate peste 71 de mii de euro, 357 de mii de lei, circa 2000 de dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău