Cinci morți în atacuri aeriene rusești asupra orașului Harkov

  • 04 Aprilie 08:17
Cinci morți în atacuri aeriene rusești asupra orașului Harkov

Cinci persoane au murit în cursul nopții de miercuri spre joi în urma noilor atacuri aeriene ruse asupra orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, au anunțat autoritățile, notează AFP.

Patru persoane au decedat, printre care trei salvatori, iar cinci au fost rănite în timpul unei "a doua lovituri" asupra unui loc care tocmai fusese bombardat într-un "cartier dens populat din Harkov", a anunțat primarul Ihor Terehov, scrie Agerpres.

În plus, o lovitură într-un "cartier rezidențial" s-a soldat cu al cincilea mort, a declarat edilul pe Telegram.

Șeful regiunii militare Harkov, Oleh Sinehubov, a raportat "cel puțin patru" lovituri asupra orașului în cursul nopții. Terehov, la rândul său, a raportat utilizarea dronelor de fabricație iraniană Shahed.

Orașele din Ucraina fac obiectul loviturilor rusești aproape în fiecare noapte, orașul Harkov, aproape de frontieră în nord-estul țării, fiind printre cele mai țintite.

Responsabilii ucraineni își înmulțesc strigătele de alarmă pentru ca aliații occidentali ai țării să furnizeze mai multe mijloace de apărare antiaeriană, în special sistemele moderne americane Patriot.

Ajutorul militar american acordat Ucrainei, în special, se epuizează din cauza opoziției taberei republicane a lui Donald Trump, care blochează un pachet de aproximativ 60 de miliarde de dolari promis de președintele în exercițiu Joe Biden.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
18
Mon
21
Tue
19
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău