Cinci membri noi în Consiliul „Moldindconbank”

  • 02 Decembrie 2019 11:34
 Cinci membri noi în Consiliul „Moldindconbank”

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a aprobat cinci membri în Consiliul BC „Moldindconbank” SA. Este vorba despre Nikolaos Barlagiannis, Nikolay Nikolov, Ana Spînu, Tamjid Hossain Basunia, și Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand.

 

Potrivit BNM, aceștia au o bogată experiență profesională relevantă profilului de activitate și modelului de business al „Moldindconbank”. De asemenea, dispun de competențele necesare pentru administrarea băncii în conformitate cu responsabilitățile încredințate, transmite IPN.


În aceeași ședință, Comitetul executiv al BNM a aprobat hotărârea privind revocarea unor administratori temporari ai BC „Moldindconbank”. Astfel, începând cu 2 decembrie, mandatele administratorilor temporari care exercitau funcțiile de membri ai Consiliului băncii vor înceta. În același timp, Comitetul de conducere al „Moldindconbank” va fi în continuare administrat de administratori temporari desemnați de către BNM. Mandatele acestora rămân a fi valabile până pe 20 ianuarie 2020.

Potrivit BNM, „Moldindcondbank” activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

Noul membru al Consiliului, Nikolaos Barlagiannis, din Republica Elenă, are o experiență vastă în conducerea companiilor mari. Această experiență include atât gestionarea curentă, cât și cea strategică a companiilor, precum și gestionarea proceselor de restructurare, achiziții, fuziuni, emitere de titluri de valoare.

Nikolay Nikolov, din Bulgaria, dispune de o experiență diversificată, cu pondere semnificativă în domeniul consilierii în afaceri și în activitatea investițională, de asemenea în domeniul tehnologiilor informaționale și sectorul energetic. Nikolay Nikolov a acumulat experiență de peste 18 ani în exercitarea funcțiilor de conducere în cadrul mai multor companii din Bulgaria. 

Ana Spînu, din Republica Moldova, este doctor în științe economice, conferențiar universitar în cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova. Ana Spînu dispune de experiență de peste 20 de ani în domeniul academic.

Tamjid Hossain Basunia, din Marea Britanie, în ultimii zece ani a exercitat funcții de membru al Consiliului în cadrul unor bănci din Federația Rusă. Acesta dispune de o experiență de circa 38 de ani în domeniul auditului, făcând parte din echipa uneia din cele mai mari companii de audit cu renume mondial –PricewaterhouseCoopers.

Gaël, Jean-Marie, Ghislain, Gérard du Breil de Pontbriand, din Franța, este doctor în științe economice cu experiență semnificativă în sectorul financiar-bancar și în domenii conexe. În ultimii zece ani a fost membru al consiliului în cadrul mai multor entități din sectorul financiar, inclusiv bănci mari din spațiul european (Franța, Slovenia). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Tue
28
Wed
29
Thu
22
Fri
25
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău