Cinci instituții medicale vor fi dotate cu echipamente cu sprijinul Japoniei

  • 14 Septembrie 2022 15:56
Cinci instituții medicale vor fi dotate cu echipamente cu sprijinul Japoniei

Cinci instituții medicale din capitală vor fi dotate cu dispozitive medicale achiziționate din bani oferiți de Japonia. Guvernul a aprobat un proiect pentru ratificarea Acordului cu Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de consolidare a sistemului medical, transmite IPN.

Acordul prevede acordarea unui suport financiar sub formă de grant în mărime de un miliard de yeni japonezi. Suma este echivalentul a peste șapte milioane de dolari. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea necesităților urgente ale sistemului de sănătate, prin achiziția de dispozitive medicale.

Instituțiile beneficiare sunt: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Institutul Mamei și Copilului, Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

„Actualitatea Acordului, încheiat prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind implementarea Programului de Consolidare a Sistemului Medical este argumentată de situația dificilă cauzată de criza refugiaților și necesitatea asigurării accesului atât a refugiaților, cât și cetățenilor Republicii Moldova la servicii medicale de calitate”, se menționează în proiect.

Acordul a fost semnat la Chișinău pe 17 august anul curent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău