Cinci cetățeni din Irak - patru adulți și un copil -, opriți la frontiera cu Serbia

  • 30 Noiembrie 2019 14:43
Cinci cetățeni din Irak - patru adulți și un copil -, opriți la frontiera cu Serbia

Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița, județul Caraș-Severin, au depistat la frontiera cu Serbia cinci cetățeni din Irak, patru adulți și un copil, care au încercat să intre ilegal în România, scrie Agerpres.

''În data de 29.11.2019, ora 19,30, acționând în baza unor informații, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița - ITPF Timișoara au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în urma acțiunii au depistat pe raza localității de frontieră Mercina patru persoane și un minor, cetățeni străini, care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul țării. Întrucât nu își justificau prezența în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliției de Frontieră Oravița pentru cercetări'', se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani, precum și un copil în vârstă de 1 an. La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în Germania, precizează sursa citată.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Persoanele în cauză vor fi predate la Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău