Cinci angajați ai unor organizații umanitare care fuseseră răpiți au fost uciși de jihadiști în Nigeria (ONG)

  • 23 Iulie 2020 08:45
Cinci angajați ai unor organizații umanitare care fuseseră răpiți au fost uciși de jihadiști în Nigeria (ONG)

Cinci angajați ai unor organizații umanitare, între care un angajat al ONG-ului francez Acțiune împotriva Foamei (ACF), au fost uciși de jihadiștii care îi răpiseră în nord-estul Nigeriei, regiune afectată de lupta împotriva grupării Boko Haram, a anunțat miercuri ACF, relatează AFP.

''Cu o tristețe profundă, confirmăm asasinarea lui Ishaku Yakubu, un angajat al Acțiunii împotriva Foamei la baza Monguno, și a altor patru angajați umanitari care au fost luați ostatici de un grup armat în nord-estul Nigeriei, statul Borno, la 8 iunie 2020'', a anunțat ACF într-un comunicat.

Un alt ONG, International Rescue Committee (IRC), a confirmat că unul dintre angajații săi a fost de asemenea ucis.

Angajații umanitari au apărut într-un videoclip, filmat probabil pe 21 iunie, în care explicau că au fost răpiți de luptători afiliați grupului Statul Islamic în Africa de Vest (Iswap) în iunie.

Această facțiune a grupului jihadist Boko Haram atacă în mod constant angajați ai ONG-urilor locale și internaționale.

"Acest asasinat nejustificat reflectă imensa dificultate cu care se confruntă angajații umanitari independenți și imparțiali, precum și violența la care suntem expuși în fiecare zi pentru a ne îndeplini misiunea", a subliniat ACF, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău