Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. Străzile au fost invadate de ape, mii de oameni au fost evacuați

  • 04 Octombrie 2021 11:45
Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. Străzile au fost invadate de ape, mii de oameni au fost evacuați

Ciclonul tropical Shaheen a lovit coasta Omanului. Autoritățile au evacuat mii de oameni din zonele de coastă și au oprit activitatea aeroportului din capitala Muscat. Trei persoane au murit, scrie Reuters.

Un copil care a fost luat de ape a fost găsit mort, iar o altă persoană este dată dispărută, conform agenției de presă din Oman. Doi muncitori asiatici au fost uciși după ce un deal s-a surpat peste barăcile lor dintr-o zonă industrială, din cauza furtunii, scrie digi24.ro.

Centrul furtunii se afla la aproximativ 60 de kilometri de Muscat și este însoțit de intensificări ale vântului de peste 120 km/h, conform unui comunicat al autorităților.

Conform meteorologilor, centrul furtunii va ajunge deasupra uscatului în cursul serii, aducând vânturi puternice și un volum mare de precipitații.

Comitetul național pentru situații de urgență a anunțat că va fi întreruptă furnizarea de energie electrică la al-Qurm, la est de capitală, pentru a evita producerea unor accidente. Peste 2.700 de persoane au fost mutate din calea furtunii și plasate în adăposturi de urgență.

Majoritatea populației de 5 milioane din Oman trăiește în și în jurul capitalei Muscat. Străzile capitalei sunt deschise doar pentru circulația vehiculelor pentru intervenții de urgență, până la trecerea furtunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău