Ciclism | Filippo Ganna a câștigat en solitaire etapa a 5-a a Turului Italiei

  • 07 Octombrie 2020 19:13
Ciclism |  Filippo Ganna a câștigat en solitaire etapa a 5-a a Turului Italiei

Ciclistul italian Filippo Ganna (Ineos) a câștigat miercuri en solitaire etapa a 5-a a Turului Italiei, disputată pe un traseu montan de 225 kilometri, între Mileto și Camigliatello Silano, în regiunea Calabria, transmite AFP, scrie Agerpres.

Campionul mondial la contratimp a fost mai rapid cu 34 de secunde decât grupul favoriților, în care a fost și portughezul Joao Almeida (Deceuninck-Quick-Step), ce rămâne cu tricoul roz, rezervat liderului clasamentului general. Sosit după 5 h 59 min 17 sec, Filippo Ganna a fost urmat pe podium de austriacul Patrick Konrad (Bora-Hansgrohe) și Joao Almeida.

Deja învingător în contratimpul inaugural de sâmbătă, de la Palermo, italianul de 24 de ani nu mai câștigase până la actuala ediție din Giro nicio cursă ori etapă ca profesionist.

Succesul său de miercuri vine ca o consolare pentru echipa Ineos, care l-a pierdut marți dimineață pe liderul său, galezul Geraint Thomas, nevoit să abandoneze după ce a suferit o fractură de bazin în urma unei căzături.

Cu timpul de 17 h 06 min 23 sec, Almeida îi devansează la general pe spaniolul Pello Bilbao (Bahrain-McLaren), cu 43 sec, olandezul Wilco Kelderman (Sunweb), cu 48 sec etc.

Joi va avea loc etapa a 6-a, Castrovillari - Matera, lungă de 188 km.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău