Ciclism feminin: Turul Franței se reia din 2022, după o pauză de 33 ani

  • 12 Mai 2021 11:43
Ciclism feminin: Turul Franței se reia din 2022, după o pauză de 33 ani

Varianta feminină a Turului ciclist al Franței se va relua în anul 2022, după o pauză de 33 ani, și urmează să aibă loc după cursa masculină de anul viitor, conform lui Christian Prudhomme, directorul cursei, citat de Reuters.

Prudhomme a declarat pentru The Guardian că ediția feminină s-ar fi reluat din acest an, dacă nu ar fi existat pandemia de coronavirus și amânarea Jocurilor de la Tokyo pentru 2021, care vor avea loc chiar după cursa masculină.

''Dar, decizia a fost luată, va exista un Tur al Franței feminin în 2022 la scurt timp după cel masculin'', a declarat Prudhomme.

Turul Franței feminin s-a desfășurat anterior începând cu 1984 până în 1989, iar Prudhomme a opinat că această cursă trebuie să fie viabilă din punct de vedere financiar pentru a se menține permanent în calendar.

''Ceea ce vrem este să creăm o cursă care se va menține, cu o configurație care să reziste testului timpului. Ceea ce înseamnă că această cursă nu poate pierde bani. Azi, toate cursele feminine pe care le organizăm ies în pierdere. Dacă va face bani, ar fi grozav, dar nu trebuie să piardă bani sau va sfârși ca Turul din anii '80 și va muri'', a adăugat oficialul francez.

Prudhomme susține că marea provocare este organizarea Turului feminin al Franței în așa fel încât să poată rezista 100 de ani: ''Ceea ce vrem este să mergem pe urmele băieților, așa încât majoritatea televiziunilor care transmit Turul masculin să-l acopere și pe cel feminin''.

Turul masculin al Franței din 2022 este prevăzut între 1 și 25 iulie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău