Chitaristul Bi-2, Maxim Andriușcenko: Maia Sandu a fost prima la care trupa s-a adresat după ajutor

  • 03 Iunie 12:31
Chitaristul Bi-2, Maxim Andriușcenko: Maia Sandu a fost prima la care trupa s-a adresat după ajutor

Chitaristul trupei Bi-2, Maxim Andriușcenko, a menționat că, în momentul în care au început urmăririle politice, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost prima persoană la care membrii trupei s-au adresat după ajutor. Având pașaportul rusesc, situația devine extrem de complicată, în special la trecerea frontierei, a spus chitaristul într-un interviu pentru Moldova 1, citat de IPN.

Maxim Andriușcenko a spune că membrii trupei au fost determinați să obțină cetățenia moldovenească, în primul rând, din cauza războiului în Ucraina și a circumstanțelor care au urmat după acesta.

Pe lângă faptul că familiei îi place să locuiască aici, cetățenia Republicii Moldova le oferă mai multe posibilități. „Fiind cetățean al Republicii Moldova, mă voi putea adresa în instanța de judecată dacă va fi nevoie. În Federația Rusă acum nu poți merge în instanță pentru că riști să rămâi în închisoare pentru toată viațaˮ, a spus Maxim Andriușcenko.

Muzicianul și-a exprimat speranța ca trupa va putea susține cât mai multe concerte în Moldova.

La sfârșitul lunii mai, șefa statului a semnat decretul de acordare a cetățeniei Republicii Moldova câtorva membri ai trupei Bi-2 și familiilor lor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău