Chișinăul va fi condus, în premieră, de un primar ales de stânga

  • 04 Noiembrie 2019 07:00
Chișinăul va fi condus, în premieră, de un primar ales de stânga

Capitala Republicii Moldova, va fi condusă, în premieră, de un primar ales de stânga. Potrivit rezultatelor preliminare, alegerile primarului municipiului Chișinău au fost câștigate, în urma turului doi de scrutin de ieri, de candidatul Partidului Socialiștilor Ion Ceban, care și-a adjudecat victoria.

Socialistul Ion Ceban a obținut peste 52% din voturi, fiind primul candidat al unui partid de stânga care învinge la alegerile din municipiul Chișinău, unde, de fiecare dată s-a dat o luptă strânsă în turul doi de scrutin.

Într-o scurtă declarație pentru presă oferită aseară, după prezentarea rezultatelor preliminare, Ion Ceban a dat asigurări că va fi primarul tuturor și a anunțat că la Primăria Chișinău va diviza responsabilitățile și nu funcțiile.

Candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase a făcut o declarație scurtă de presă la scurt timp după închiderea urnelor, în care a precizat că va veni cu comentarii după prezentarea rezultatelor finale.

Comisia Electorală Centrală a anunțat că va face astăzi la ora 15.00 bilanțul turului doi de scrutin în cele 384 de localități unde au avut loc alegeri.

Între timp experții atrag atenția că în Consiliul municipal Chișinău nici socialiștii, dar nici Blocul Acum nu au o majoritate și prognozează că, cel mai probabil va fi creată o coaliție dintre cele două forțe politice, după modelul celei parlamentare, sau nu va fi formată o alianță formală, așa cum s-a întâmplat și anterior.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău