Chișinăul va autoriza cinci stații auto din Transnistria pentru testarea mașinilor care vor fi acceptate de pe 1 septembrie în circuitul internațional

  • 18 August 2018 15:44
Chișinăul va autoriza cinci stații auto din Transnistria pentru testarea mașinilor care vor fi acceptate de pe 1 septembrie în circuitul internațional

Cinci stații de testare tehnică auto din regiunea separatistă transnistreană ar putea fi autorizate de autoritățile de la Chișinău pentru servicii ce vor prestate proprietarilor de autoturismelor care urmează să fie acceptate în traficul internațional pe baza unor plăcuțe de înmatriculare neutre.

Subiectul a fost discutat vineri, la Misiunea OSCE, în cadrul unei întâlniri a grupurilor de experți de la Chișinău și Tiraspol, potrivit unui comunicat al Biroul politici de reintegrare. 

Chișinăul s-a angajat să accepte mijloacele de transport din regiunea transnistreană în traficul internațional începând cu 1 septembrie.

Potrivit sursei citate, șefii celor cinci stații au frecventat cursuri de instruire ale Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), care le va elibera, în timpul apropiat, autorizațiile de activitate în domeniul inspecției tehnice a autovehiculelor.

Experții vor continua discuțiile pe această temă, dar și asupra funcționalității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău