Chișinăul și Kievul salută numirea lui Franco Frattini ca negociator OSCE pentru Transnistria

  • 18 Ianuarie 2018 21:15
Chișinăul și Kievul salută numirea lui Franco Frattini ca negociator OSCE pentru Transnistria

Ministrul moldovean de Externe, Tudor Ulianovschi, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al Ucrainei pentru Transnistria, Victor Krijanivski. O atenție aparte fiind acordată obiectivelor prioritare pentru anul 2018, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău.

„Interlocutorii au salutat numirea recentă a lui Franco Frattini în calitate de Reprezentant special al Președintelui în exercițiu al OSCE, exprimându-și, totodată, speranța că Președinția italiană a acestei organizații va contribui la menținerea dinamicii pozitive care s-a conturat anul trecut sub egida Președinției austriece la OSCE”, se arată în comunicat.

Amintim că noul reprezentant special al OSCE pentru Transnistria, Franco Frattini, fost ministru italian de Externe și fost vicepreședinte al Comisiei Europene, declara recent într-un interviu pentru agenția rusească RIA „Novosti că are încredere în contribuția pozitivă a Moscovei la reglementarea conflictului transnistrean, fără de care realizarea acordului de reconciliere nu ar fi posibilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău