Alexei Buzu este noul ministru al muncii și protecției sociale. Primele declarații ale noului oficial guvernamental

  • 09 Ianuarie 2023 14:10
Alexei Buzu este noul ministru al muncii și protecției sociale. Primele declarații ale noului oficial guvernamental

Directorul executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, Alexei Buzu, este propus pentru funcția de ministru al muncii și protecției sociale. Acesta a fost prezentat de către premierul Natalia Gavrilița în aceeași conferință de presă la care și-a anunțat demisia Marcel Spatari, transmite IPN.

Natalia Gavrilița a declarat că Alexei Buzu este specialist în managementul politicilor publice și că a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare, implementare și evaluare a politicilor publice sectoriale.

„Îmi asum acest mandat pentru o Moldova mai egală, mai solidară și mai incluzivă. Un mandat prin care vom susține tinerele familii, să ajutăm mamele și tații să combine mai ușor viața profesională cu cea de familie. Un mandat pentru a oferi mai multe programe eficiente tinerilor, persoanelor cu dizabilități, programe care să-i ajute să-și găsească un loc de muncă demn și dorit. Un mandat prin care încercăm să reformăm sistemul de protecție socială pentru a reduce sărăcia substanțial în rândul copiilor, pentru a crește accesul la servicii sociale și a ridica accesul la ele”, a declarat Alexei Buzu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău