Chișinăul riscă să rămână fără mai multe proiecte de investiții

  • 18 Februarie 2013 12:05
Chișinăul riscă să rămână fără mai multe proiecte de investiții

Capitală riscă să rămână anul acesta fără mai multe proiecte de investiții, din cazua scăderii veniturilor.

Potrivit șefei Direcției municipale finanțe, Veronica Herța, pentru că nu a fost încă adoptat Bugetul municipal pentru 2013, în luna ianuarie a fost realizat doar 64 la sută din veniturile prognozate. 

Astfel, nu au fost realizate defalcările de la Begetul de stat, în valoare de 50 de milioane de lei, iar veniturile proprii au scăzut cu aproape 1 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

În consecință, a subliniat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, mai multe proiecte de investiții, între care asamblarea a 20 de troleibuze noi, iluminatul public la  Aerport, reparația unor străzi, acordarea compensațiilor pentru persoanele în vârsta și amenajarea mai multor locuri de joacă, riscă să nu mai poată fi implementate.

Aminitm că Bugetul Capitalei pentru 2013 a fost votat, săptămâna trecută, în prima lectură, de Consiliul municipal Chișinău. În a doua lectură, aleșii locali urmează să majoreze taxele locale, care se referă la aproximativ 50 de tipuri de activitate comercială.

Bugetul Capitalei prevede venituri de 2 miliarde 643 de milioane de lei și cheltuieli de  2miliarde 664 de milioane de lei, cu un deficit de peste  20 de milioane de lei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău