Chișinăul găzduiește Moldagrotech și Farmer 2024, cu peste 200 de participanți din mai multe țări

  • 17 Octombrie 14:57
Chișinăul găzduiește Moldagrotech și Farmer 2024, cu peste 200 de participanți din mai multe țări

Expozițiile Moldagrotech și Farmer 2024 au fost inaugurate astăzi, 17 octombrie, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo” din Chișinău. Evenimentul adună împreună fermieri, furnizori de echipamente agricole, organizații financiare și instituții internaționale specializate pe dezvoltarea agriculturii, transmite Radio Chișinău.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, prezent la eveniment, a subliniat importanța acestor expoziții pentru agricultori și faptul că le oferă cunoștințe necesare pentru a face față provocărilor climatice.

„Prin intermediul expozițiilor, agricultorii află noutățile la zi, tot ce se întâmplă în materie de dezvoltare a tehnicilor, a modului de prelucrare a solului și multe, multe alte lucruri de care avem nevoie în fiecare zi atunci când vorbim despre agricultură. Trăim într-o perioadă extrem de complicată, condițiile meteorologice în fiecare an sunt de la rău înspre mai rău, lucru care ne face să fim mult mai cooperanți, mult mai interesați în tot ce înseamnă noi tehnologii, cunoștințe noi pe dimensiunea agriculturii, lucruri care să ne poată ajuta pe noi toți care facem agricultură să facem față acestor provocări”, a spus Vladimir Bolea. 

La expozițiile Moldagrotech și Farmer 2024 participă peste 200 de expozanți din diverse țări, inclusiv Austria, Belarus, Bulgaria, Italia, Polonia, România și Ucraina, care vin să promoveze inovațiile și tehnologiile moderne din domeniu.

Un nou model de cooperativă agricolă, „Ai Noștri Gospodari,” inspirat de un sistem similar din România, este prezentat la expoziție pentru a promova colaborarea între fermieri și oportunitățile de dezvoltare în sectorul agricol din Republica Moldova, a declarat Președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Valeriu Cosarciuc.

„Și acest model nou îl vom promova împreună aici în cadrul expoziției ca să putem demonstra că este posibil să avem astfel de cooperări cu fermierii din Republica Moldova și cu susținerea cooperativii- Unirea Gospodară din România. Astfel, noi vom avea această posibilitate să mergem mult mai rapid și cu mai puține greșeli”, a spus Valeriu Cosarciuc. 

Potrivit unui comunicat de presă al centrului expozițional „Moldexpo”, evenimentul a fost organizat pentru a facilita dialogul și schimbul de experiență între actorii cheie din industria agroalimentară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău