Chișinăul atenționează asupra exercițiilor militare în Zona de Securitate

  • 18 Februarie 2022 08:14
Chișinăul atenționează asupra exercițiilor militare în Zona de Securitate

Problema antrenamentelor militare în Zona de Securitate a fost pusă ieri, 18 februarie la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, care a avut loc la Bender, cu participarea delegațiilor Republicii Moldova, Federației Ruse și a regiunii transnistrene, precum și a reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE.

Această inițiativă a Delegația Republicii Moldova a generat discuții aprinse, întrucât reprezentanții transnistreni încercau să convingă că antrenamentele grupurilor de reacție rapidă cu utilizarea munițiilor ar fi o normalitate pentru o misiune de pacificare, informează un comunicat al Biroului pentru reintegrare. Delegația Chișinăului a reamintit că, în Zona de Securitate militarii se prezintă deja pregătiți pentru a îndeplini misiunea de pacificare, nu pentru a se antrena.

Delegația de la Chișinău a atras atenția că, începând cu august 2021, după numeroase antrenamente desfășurate în regiune, îngrijorările populației din localitățile din preajmă s-au intensificat, mai ales în contextul creșterii tensiunii regionale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău