Chișinăul a solicitat Misiunii OSCE să se implice în soluționarea problemelor din satul Varnița

  • 04 Aprilie 2019 15:24
Chișinăul a solicitat Misiunii OSCE să se implice în soluționarea problemelor din satul Varnița

Chișinăul a solicitat Misiunii OSCE în R. Moldova să se implice în soluționarea problemelor din satul Varnița, se arată într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

Vicepremierul, Cristina Lesnic l-a informat pe șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, despre rezultatele vizitei sale împreună cu reprezentantul special al Federației Ruse, Serghei Gubarev în satul Varnița. Astfel, Chișinăul a solicitat șefului Misiunii OSCE să se implice în soluționarea problemelor ce țin de populația din această localitate. Oficialii au reiterat, în cadrul întrevederii care a avut loc astăzi, că vor continua dialogul în vederea „asigurării unui climat favorabil populației de pe ambele maluri ale Nistrului”, se mai arată în comunicatul Biroului politici de reintegrare. 

Amintim că liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat 7 localități de pe malul stâng al Nistrului din raionul  Dubăsari (Doroțcaia, Coșnița, Pohrebea, Pârâta, Cocieri, Molovata Nouă și Vasilevca), precum și localitatea Varnița, de pe malul drept al Nistrului, ca localități “aflate provizoriu sub controlul Republicii Moldova”. Astfel, locuitorii satului Varnița se confruntă cu impedimente în ceea ce privește libera circulație a populației, aplicarea unor taxe ilegale, precum și de preluare funcțiilor publice de către administrația separatistă din Proteagailovca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:7,72 m/s
Fri
10
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Arhivă Radio Chișinău