Chișinăuenii sunt chemați la colectarea frunzișului din curțile blocurilor locative

  • 07 Noiembrie 2018 17:05
Chișinăuenii sunt chemați la colectarea frunzișului din curțile blocurilor locative

Locuitorii capitalei, precum și reprezentanții asociațiilor obștești, gestionarii fondului locativ, agenții economici sunt îndemnați să participe la o acțiune de colectare a frunzelor din curțile de bloc și curțile clădirilor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea. Acțiunea este planificată pentru ziua de sâmbătă, 10 noiembrie, între orele 10.00 și 12.00.

Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare a capitalei, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că la dispoziția participanților la acțiune va fi pus transport pentru evacuarea frunzelor. Au fost pregătite tractoare, autobasculante și alte autospeciale. De asemenea, vor fi oferiți saci în care să fie colectate deșeurile menajere aruncate printre frunze. Pentru a beneficia de acest suport, locatarii sunt îndemnați să apeleze la preturile de sector sau la președinții asociațiilor de locatari.


Vasile Efros a mai spus că prin organizarea acestei acțiuni se dorește responsabilizarea cetățenilor, astfel încât aceștia să conștientizeze că sunt și ei responsabili de spațiul de lângă casă sau imobilul în care își desfășoară activitatea. Mai mult, odată ce se implică în acțiunile de salubrizare și îngrijire a curților, aceștia intervin când cineva aruncă deșeurile în locurile neautorizate.

În cadrul acțiunii de sâmbătă, sunt îndemnați să se implice și agenții economici pentru a evacua frunzele de pe teritoriul pe care îl gestionează. Atât în curți, dar și pe străzi se va interveni și cu aspiratoarele pentru colectarea mecanizată, recent procurate. Frunzișul acumulat va transportat către platforma de deșeuri Pruncul.

Grupurile de inițiativă sunt chemate să anunțe din timp participarea la acțiune, pentru a le pune la dispoziție transport de evacuare a frunzișului. Solicitările se pot face la numerele de telefon: 022-20-16-48, 060277322.

Primăria capitalei anunță că până în prezent și-au anunțat participarea 32 de asociații obștești și agenți economici, în total peste șase sute de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău