Chișinău: Corul de copii Symbol – Jean Lupu va susține un concert în cadrul turneului național Muzica pentru copii în filmul românesc

  • 03 Mai 08:52
Chișinău: Corul de copii Symbol – Jean Lupu va susține un concert în cadrul turneului național Muzica pentru copii în filmul românesc

Corul de copii „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române va susține joi,4 mai, un concert în cadrul turneului național intitulat „Muzica pentru copii în filmul românesc”, transmite basilica.ro.

Evenimentul începe la ora 18:00, la Palatul Republicii din Chișinău.

Acesta va include fragmente din coloana sonoră a filmelor „Veronica” (1972) și „Mama” (1977), orchestrate de Eugen Dan Drăgoi și Ioan Dobrinescu, după muzica originală creată de Temistocle Popa și Gérard Burgeois.

Corul condus de Luminița Guțanu Stoian și Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău vor fi dirijate sub bagheta dirijorului Răzvan Apetrei.

Proiectul în sine reprezintă un act de promovare a artei muzicale cinematografice de factură românească, încurajând totodată ideea patriotismului și a identității naționale.

Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” a fost înființat în data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, aducând o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești.

Este primul cor de copii care a susținut un concert de colinde la Ateneul Român (16.12.1990) și primul și unicul cor de copii care a oferit integral răspunsurile la Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Bilete sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii sau online aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-5,04
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău