CHIȘINĂU 581 | Lumina înseamnă turism

  • 28 Ianuarie 2018 12:19
0%
00:00:00
00:00:00

Renumitul arhitect de lumini francez, Alain Guilhot, pionier în iluminatul artistic, și-a exprimat dorința de a-i ajuta pe specialiști locali să pună în valoare patrimoniul arhitectural al orașului nostru, prin iluminarea artistică a clădirilor.

Frederic Pervovstat, expert în echipa lui Alain Guilot:

„Lumina unește oamenii, pentru că lumina este magică Și cei mici și cei adulți sunt atrași de lumină. Lumina, în primul, înseamnă securitate, pentru a circula fără frică și în confort, într-un spațiu iluminat. Este o așteptare a cetățenilor. Totodată, lumina pune în valoare frumusețea arhitecturală a orașului - ceea ce îi lipsește Chișinăului – un oraș pe care îl ador, un oraș european, cu bulevarde largi și cu multă verdeață, monumente și mărturii istorice. Lumina trezește și pune în valoare arhitectura. Lumina este o adevărată plăcere pentru toți, pentru cei care-și  deschid ochii, care sunt curioși. Prin iluminare și punerea în valoare a orașului, cetățenii se simt proprietari ai cetății”.

Aflați mai multe din emisiunea moderată de Marina Vasilache, al cărei invitat este directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău